Heb je er wel eens bij stilgestaan, dat er geen popfestivals, geen buurtverenigingen, geen sportwedstrijden, nee zelfs geen OLYMPISCHE SPELEN zouden zijn zonder vrijwilligers? Deze dames en heren staan niet heel vaak in het zonnetje en dat willen de meeste ook helemaal niet, maar ze zijn echt onmisbaar. Zelf ben ik een fanatiek vrijwilliger en ik zou niet zonder kunnen.
Wij zijn in 2016 na 10 jaar in Spanje te hebben gewoond in Etten-Leur geland en daar hebben we tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Ik als Rotterdammer en Janny als Friezin kunnen best aardig opschieten met de Brabanders. Toen we ons destijds lieten inschrijven in het raadhuis heb ik direct gevraagd of er nog ergens vrijwilligers werden gevraagd in Etten-Leur en lieve mensen dat heb ik geweten.
Nu zit ik in de organisatie van het “Sportgala Etten-Leur”; de groep “Sociaalmaatschappelijke en Ruimtelijke ordening”; de “Servais Knaven Classic”( een fietstoertocht) en in de “Profronde van Etten-Leur”. Ik vind het heerlijk om overal bij betrokken te zijn en gewoon lekker bezig te zijn. Ik ben 74 jaar jong en barst nog van de ideeën en ik heb het geluk nog heel fit te zijn. Ook is het ontzettend leuk om met andere vrijwilligers uit elke leeftijdscategorie samen te werken. Het houdt je fris van lijf en verstand.
Vrijwilliger zijn is een leuke tijdvulling en je zou het ook best een heel leuke hobby kunnen noemen. Om als student even iets anders te doen dan studeren en tegelijkertijd een stuk ervaring/mensenkennis op te doen kan het een leuke tijdvulling zijn. Maar ook als u net met pensioen bent gegaan kan het prachtig zijn om het zwarte gat te vullen.
De profronde van Etten-Leur is het grootste eendaagse evenement van Etten-Leur en trekt jaarlijks zo’n ruim 20.000 bezoekers. Het is toch schitterend als je een klein radertje mag zijn in deze enorme organisatie! Je staat versteld als je zou weten wat er allemaal bij zo’n organisatie komt kijken. Eigenlijk begint de organisatie al weer net nadat het finishdoek van het ene jaar is gevallen. Bijna een jaar zijn we bezig met die ene dag in augustus. En als je dan de maandag na de ronde de kranten leest met hun positieve commentaren voel je dat als een persoonlijk compliment.
Na de vervelende coronatijd zijn er veel vrijwilligers weggevallen bij organisaties, clubs en sportverenigingen en dat is ontzettend jammer. Ik kan iedereen aanraden om zich aan te melden als vrijwilliger. Je zal met open armen worden ontvangen. Als je kiest voor de “Profronde Etten-Leur” kun je mij persoonlijk bellen, dan stel ik je voor aan de juiste personen. Aarzel niet want het is echt heel leuk. Ik ben Daniel van den Hooven en mijn nummer 0683454748 (danielvdhooven@outlook.com.)