Foto : Ad van den Wijngaart (archief 2018)

Afscheid nemende Tom Dumoulin 14 augustus bij de Las Montage Holland Profwielerronde in Etten-Leur.

Als organisatie konden we gewoon niet om de man heen die Etten-Leur tot het wereldkampioenschap der criteriums kwalificeerde. Tom Dumoulin werd in 2017 winnaar van de Ronde van Italië en hij werd in 2018 nog eindwinnaar van het Profcriterium in Etten-Leur.Tom won nog meer, zoals 2 zilveren medailles op de Olympische Spelen van 2016 en 2020 op het onderdeel individuele tijdrit. Op hetzelfde onderdeel bij de wereldkampioenschappen in 2014 won hij brons, in 2018 zilver en in 2017 won Tom goud met wereldkampioenstrui. Daarbij won hij nog een gouden medaille met de ploeg, met de ploegentijdrit in 2017 op het wereldkampioenschap.

Een icoon zoals Tom Dumoulin die ons zoveel plezier heeft laten beleven staat 14 augustus aan de start van de 14de Las Montage Holland Profwielerronde Etten-Leur.
Wij als organisatie zijn daarom bijzonder vereerd met de komst van deze kampioen aangezien dit zijn laatste definitieve wedstrijd in Nederland als beroepsrenner is.
Tom zei gelijk ‘ja’ toen we vroegen of hij naar Etten-Leur wilde komen. “Het is bij jullie goed toeven in Etten-Leur; gastvrij, goed georganiseerd, een warm welkom, een zeer enthousiast publiek en een heel mooi variërend programma. Daarvoor kom ik graag naar Etten-Leur.” Dankzij Luyten Adviesgroep rijdt Tom Dumoulin bij ons in Etten-Leur zijn allerlaatste wedstrijd in Nederland.
Ondanks dat 2022 zijn laatste jaar is als beroepsrenner, is Tom nog steeds gretig. Bij voorbaat gaf hij al aan, dat hij niet alleen komt om afscheid te nemen maar juist wil vlammen op het nieuwe asfalt van de Anna van Berchemlaan. Tom Dumoulin is de eerste renner die we gecontracteerd hebben, zijn andere collega’s die we nog moeten benaderen zijn gewaarschuwd.
Tom is gebrand om nog één keer alles te geven; de klinkers te laten rammelen op de Markt, om vervolgens door de winkelstraat, in volle vaart naar de finish in de Anna van Berchemlaan te gaan.
Wij zijn blij u deze kampioen te mogen presenteren en dat u gratis, zonder entreegelden, nog één keer kan genieten van deze grote sportman: Tom Dumoulin.