De Dikke Banden Race tijdens de Profronde Etten-Leur op 14 augustus
Na 2 jaar noodgedwongen de Profronde niet te kunnen organiseren, komt de 14de Las Montage Holland Profwielerronde Etten-Leur steeds meer in zicht. Onze jongste gasten mogen dan ook zeker niet ontbreken, Etten-Leur barst immers van het talent!
Wij, als organisatie, zijn druk om verdere invulling aan het programma te geven en de ontbrekende informatie zal spoedig bekend worden gemaakt. Maar we willen bij voorbaat de jeugd enthousiasmeren!
Vind jij het leuk om op 14 augustus ook een keer als een echte wielrenner of wielrenster aan een wedstrijd mee te doen in Etten-Leur? Wil jij je ook een prof voelen net als Mathieu van der Poel of Marianne Vos? Dan is dit je kans! Elk jaar met de Profronde rijden de beroepsrenners en de dames een parcours door het centrum van Etten-Leur. Wil jij ook op hetzelfde parcours rijden? Geef je dan snel op voor de Dikke Banden Race!

Gratis deelname
De wedstrijd heet niet voor niks de Dikke Banden Race, geen racefiets dus want die heeft geen dikke banden. Je fietst dus mee op je eigen gewone fiets, omdat we iedereen dezelfde kans willen geven. Daarnaast mag je ook nog geen echte wielrenner zijn (dus een renner met licentie bij de KNWU is uitgesloten). Tijdens de wedstrijd moet je verplicht een helm op, wij stellen deze gratis ter beschikking. Je krijg een shirt met rugnummer van ons en uiteraard mag je deze als herinnering houden. Het parcours waar je op rijdt is verkeersvrij en beveiligd. Pluspunt, deelname aan de Dikke Banden Race is gratis!
Om in te schrijven, ga je naar de website: www.ready2race.teamjumbovisma.nl
Vandaaruit gaat het vanzelf, je wordt begeleid naar je leeftijdscategorie enzovoort.
Voor de allerkleinsten onder ons (2 tot 4 jaar) is er ook een loopfietswedstrijdje. In elke categorie maken we een aparte uitslag op voor de jongens en meisjes. Voor de eerste drie kinderen die finishen per categorie, hebben we uiteraard een beker. De overige deelnemers gaan natuurlijk niet met lege handen naar huis.
De winnaars van elke categorie melden we aan bij de KNWU en zij mogen mee doen aan het Nederlands kampioenschap Dikke Banden Race later in het jaar. Zoals je ziet, wil jij deze race niet missen!
Wil jij op 14 augustus ook als een echte renner of renster aan de start staan? Meld je dan aan en fiets onder de aanmoedigingen van opa, oma, papa, mama, je broertjes en zusjes, ooms en tantes door de finish op de Anna van Berchemlaan!