Persbericht.

Wederom geen Las Montage Holland PROFWIELERRONDE IN ETTEN-LEUR DIT JAAR

Etten-Leur, 21 juni 2021,

Na lang wikken en wegen en met pijn in het hart heeft het bestuur van de Profwielerronde Etten-Leur definitief besloten om ook dit jaar geen Las Montage Holland Profronde te organiseren.“Dat is beslist geen makkelijk besluit geweest” aldus voorzitter Ronnie Buiks. “We zijn in Etten-Leur weer wel eens toe aan een grootschalig evenement. Met de nog steeds aanwezige onzekerheden, de onzekerheid of renners invulling kunnen geven aan hun ceremoniële taken vanwege regels vanuit de ploegen, en de korte voorbereidingstijd kunnen wij echter helaas niet garanderen dat we de kwaliteit kunnen leveren die men van ons gewend is.”Het bestuur heeft ook grondig onderzocht of een andere datum later in het jaar meer mogelijkheden zou hebben gegeven de Profronde te organiseren. Maar ook dat gaf geen soelaas en stuitte eveneens op vele organisatorische problemen. Het bestuur richt zich nu volledig op de Profronde van volgend jaar, binnenkort zal daar een datum voor vastgesteld worden.
Het bestuur gaat daarnaast nog wel bestuderen of op 12 september een kleinschaliger evenement in het centrum van Etten-Leur kan plaatsvinden. Daar zal zeer spoedig een besluit over worden genomen.