Archieffoto (2008) : Ad van den Wijngaart

Oud-wielrenner Peter Winnen komt zondag bij de prominenten naar Etten-Leur als vervanger van Eddy Bouwmans. Laatstgenoemde heeft als begeleider van het team Jumbo Visma verplichtingen in de Binck Bank Tour die maandag is begonnen en nog tot en met zondag duurt.
Net als Bouwmans in 1992 heeft ook Peter Winnen een keer de witte trui gewonnen in de Tour de France. Hij deed dat al in 1981. Dat was in zijn beste jaren als wielrenner. De nu bijna 62-jarige klimmer uit Ysselsteyn won vier keer een etappe in de Tour en stond in 1983 als derde in het eindklassement op het podium.
Bij de prominenten ontmoet Winnen een aantal andere renners uit zijn generatie: Joop Zoetemelk, Jean-Paul van Poppel en Steven Rooks.
Tijdens de TechnoGroup Profwielerronde van Etten-Leur staat om 12.30 uur de wedstrijd van de oud trui-winnaars op het programma.