Foto : Guido De Meyer

Weer een mooie trui aan de start in Etten-Leur. De Italiaan Elia Viviani, die zondag in Alkmaar kampioen van Europa werd door in de sprint Yves Lampaert te verslaan, start zondag 18 augustus in de TechnoGroup Profwielerronde van Etten-Leur.
De Italiaanse sprinter van Deceuninck Quick Step won in 2018 maar liefst 4 etappes in de ronde van Italië, en 3 etappes in de ronde van Spanje, en behaalde dit jaar al 9 overwinningen.
Viviani die ook op de baan aardig uit de voeten kan, getuige vele medailles op WK’s en overwinningen in zesdaagsen (vorig jaar nog samen met Iljo Keise in Gent) nam in 2016 deel aan de Olympische Zomerspelen in Rio. Viviani werd olympisch kampioen in het omnium, waar hij te sterk was voor Mark Cavendish.
Etten-Leur is dan ook zeer verheugd deze veel-winnaar aan de start te mogen verwelkomen.