Foto : Herman Stiekema

Het deelnemersveld aan de TechnoGroup profwielerronde van Etten-Leur krijgt steeds meer internationale allure. Het is de organisatie vrijdag gelukt om de Ecuadoriaan Richard Carapaz aan de start te krijgen.

Deze pas 26-jarige renner won dit voorjaar de Ronde van Italië. Dat deed hij op indrukwekkende wijze door ook nog eens drie etappes op zijn naam te schrijven. In 2018 was hij in diezelfde ronde ook al een keer succesvol.

Carapaz, die in 2017 op hoogste niveau debuteerde, heeft daarmee historie geschreven voor zijn vaderland. Nooit eerder won er een renner uit Ecuador een etappe of het eindeklassement in een grote ronde.

Eerder wist de organisatie van de dertiende profronde van Etten-Leur, welke gehouden zal worden op zondag 18 augustus a.s. zich al te verzekeren van de komst van o.a. Peter Sagan, Steven Kruijswijk, Bauke Mollema en Fabio Jakobsen.