foto : Ad van den Wijngaart

Dit jaar helaas geen Tour de France voor deze sympathieke Zeeuw, een ronde waar hij de laatste jaren bij Wanty Groupe Gobert mocht starten. Het kwam als een volkomen verrassing dat hij eind dit jaar 2019 zijn fiets aan de wilgen hangt en gaat werken in het bedrijf van zijn vader.

Tijdens de wel gereden Tours werd deze renner bij Wanty-Groupe Gobert regelmatig door de Sporza verslaggevers (Michel Wuyts, Jose de Cauwer) meerdere malen in de spotlights gezet. Velen zullen hem niet zo goed kennen, maar zoals u weet zijn Zeeuwse renners bekend van het geweldig afzien en een enorm doorzettingsvermogen. Dus vergis u niet, overwinningen in Ronde van Gévaudan Languedoc-Roussillon (punten), 2014 Bergklassement La Tropicale Amissa Bongo en 2017 eind- en puntenklassement Ronde van Rhône-Alpes Isère spreken boekdelen. In 2017 was het zijn eerste Tour deelname, gevolgd door een tweede waarbij hij in het eindklassement in de middenmoot eindigde. Zijn ploegleider Hilaire v.d. Schueren roemt hem om zijn inzet voor de ploeg. Zelf had Marco, die laat met wielrennen begon, nooit gedacht ooit eens de Tour te kunnen rijden, maar zeg dus nooit nooit.  De ploeg kwam destijds in Parijs volledig aan hetgeen een fantastische prestatie is te noemen. Welnu, ook Marco komt ons met een bezoek vereren en daar is de organisatie maar al te blij mee. Hij gaat hier in EL niet alleen aanklampen, aanzetten, wellicht ook counteren, maar vooral als een echte Zeeuw de forcing voeren. Het zou best eens kunnen zijn dat (een beetje) zijn mentor Jan Raas langs het parcours staat om hem op kousenvoeten te zien wegrijden. Begroet hem dus voor de laatste maal hier op het asfalt en de klinkers, wuif hem toe en zeg bedankt voor al dat moois.

Hans Meesters