Foto : Petra Huijsmans

De organisatie van het TechnoGroup profcriterium in Etten-Leur heeft na Steven Kruiswijk opnieuw een hele grote naam uit de Tour de France vastgelegd.  De Slowaak Peter Sagan verschijnt zondag 18 augustus in zijn groene trui aan de start. Sagan start alleen in Etten-Leur en komt verder in geen één ander criterium in Europa aan de start.

De 29-jarige Sagan is niet alleen een geweldige wielrenner, maar weet ook op andere manieren het publiek voor zich te winnen. Zo signeerde de showman dit jaar in de veertiende rit van de Tour de France tijdens de zware beklimming van de Tourmalet al fietsend een exemplaar van zijn eigen boek dat hem werd aangereikt door een fan.

Maar sprintkanon  Sagan heeft de voorbije weken in Frankrijk vooral weer hard gewerkt aan zijn toch al imposante erelijst. Met zijn zege in de vijfde etappe bracht hij zijn aantal overwinningen in de Tour de France op twaalf. Als hij zondag (vandaag) ongeschonden Parijs haalt, dan wordt hij als winnaar van het puntenklassement alleen recordhouder met zeven groene truien. Met zes overwinningen moet hij dat record nu nog delen met de Duitse sprinter Erik Zabel.

Sagan heeft in zijn loopbaan meer dan 125 wedstrijden gewonnen. In 2015, 2016 en 2017 zorgde hij voor nog een bijzonder record. Als eerste renner slaagde hij er in drie jaar achtereen wereldkampioen op de weg te worden.

► Tickets tribune met korting: https://bit.ly/2Sf5vvn
► Sponsoren: https://bit.ly/2XID4aw
► VIP Tickets: https://bit.ly/2Sf5vvn
► Event info: https://www.profwielerrondeetten-leur.nl/