De organisatie van de Techno Group profronde heeft nationaal kampioen Fabio Jakobsen vastgelegd voor het op zondag 18 augustus te verrijden criterium in het centrum van Etten-Leur. Jakobsen veroverde vorige maand in Ede de titel door Moreno Hofland uit Roosendaal in de sprint achter zich te laten.
Jakobsen is op 31 augustus 1996 geboren in Heukelum. Hij is vernoemd naar de Italiaanse wielrenner Fabio Casartelli die een jaar eerder in de Tour de France van 1995 verongelukte. De eindsprint is het sterkste wapen van de nieuwe kampioen. Zo werd hij in 2016 al Nederlands kampioen bij de beloften. Vorig jaar, in zijn eerste profseizoen, won hij de Scheldeprijs, een voorjaarswedstrijd rond Antwerpen. Ook dit jaar was hij de sterkste. Jakobsen is de enige Nederlandse renner die dit seizoen onder contract staat bij de Belgische formatie Deceuninck-Quick Step.

Foto : Ad van den Wijngaart