PERSBERICHT  

Etten-Leur, donderdag 14 maart 2019

Onder een nieuwe naam en met een nieuwe organisatie gaat de Ster ZLM Toer in 2019 verder als ZLM Tour. Van woensdag 19 juni 2019 tot en met zondag 23 juni 2019 kan het publiek weer genieten van de Internationale wielertop op Nederlandse bodem.

De ZLM Tour kent een roemrijke historie met winnaars als Cavendish, Greipel en Gilbert. Veel World Tour ploegen, waaronder vooral sprintersploegen, gebruiken de ZLM Tour als voorbereiding op de Tour de France. Schatting is dat er ongeveer 18 ploegen mét ploegleiderswagen en hun bussen komen.

Vanmiddag is in Yerseke tijdens de persbijeenkomst van deze ZLM Tour het etappeschema gepresenteerd.

Mét trots mogen wij vertellen, dat Etten-Leur één van de startplaatsen zal zijn in deze editie en wel op vrijdag 21 juni 2019. De ploegen zullen rond 11.30 uur in Etten-Leur arriveren, waarna de start rond 14.00 uur gepland staat. De renners rijden eerst een geneutraliseerde ronde van ongeveer  8 kilometer door Etten-Leur, waarbij ook Etten-Leur Noord wordt aangedaan, waarna zij Etten-Leur verlaten en hun rit zal die dag eindigen in het Limburgse Buchten. Dit evenement is gratis te bezoeken.

Wij zullen de organisatie van deze dag op ons nemen en houden jullie op de hoogte van alles wat nog komen gaat.

Bestuur Stichting Wielertopsport Etten-Leur

19-6-2011 Philippe Gilbert als leider.