Sam Oomen.

Een echte Brabander uit Tilburg die Sam, een wielerliefhebber pur sang die ooit wellicht de bolletjestrui in de Tour zal winnen. Of wellicht wel het eindklassement in een grote ronde want deze klipgeit(klimmer) zou dat best weleens kunnen doen. In zijn nog jonge carrière won hij al o.a. het bergklassement in de Tour de L’ain, het bergklassement in de Ronde van Bretagne, afijn een toekomst voor hem die zijn weerga niet kent. Hij zou dit jaar een goede helper van Tom geweest kunnen zijn, maar ze (team Sunweb) brengt hem voorzichtig. Hij zou en dat is geen gok, het jongerenklassement gewonnen hebben in de Tour dit jaar, echter de 9e plaats in de Giro 2018 geeft al aan dat er nog een en ander verwacht mag worden van deze klimmer. De Tilburgse kermis zal hem goed gedaan hebben, hij straalt vertrouwen uit, ooit wordt hij kopman in een grote ronde, hij een pedaleur de charme zal de cols de volgende jaren nemen als ware het molshopen. Hij zal de pedalen rond malen, een nieuwe pedaalridder is geboren, let maar eens op.

Hans Meesters

Foto : Teamnl.org