Luctor et emergo, Marco Minnaard Zeeland boven.

Tijdens de Tour van dit jaar werd deze renner bij Wanty – Groupe Gobert regelmatig door de Sporza verslaggevers (Michel Wuyts, Jose de Cauwer) meerdere malen in de spotlights gezet. Velen zullen hem niet zo goed kennen, maar zoals u weet zijn Zeeuwse renners bekend van het geweldig afzien en een enorm doorzettingsvermogen. Dus vergis u niet, overwinningen in Ronde van Gévaudan Languedoc-Roussillon (punten), 2014 Bergklassement La Tropicale Amissa Bongo en 2017 eind- en puntenklassement Ronde van Rhône-Alpes Isère spreken boekdelen. Vorig jaar 2017 was het zijn eerste Tour deelname, gevolgd door een tweede dit jaar waarbij hij in het eindklassement in de middenmoot eindigde. Zijn ploegleider Hilaire v.d. Schueren roemt hem om zijn inzet voor de ploeg. Zelf had Marco, die laat met wielrennen begon, nooit gedacht ooit eens de Tour te kunnen rijden, maar zeg dus nooit nooit. De ploeg kwam in Parijs volledig aan hetgeen een fantastische prestatie is te noemen. Welnu, ook Marco komt ons met een bezoek vereren en daar is de organisatie maar al te blij mee. Hij gaat hier in EL niet alleen aanklampen, aanzetten, wellicht ook counteren, maar vooral als een echte Zeeuw de forcing voeren. Het zou best eens kunnen zijn dat (een beetje) zijn mentor Jan Raas langs het parcours staat om hem op kousenvoeten te zien wegrijden.

Alleen al de outfit van Wanty Groupe Gobert zal hem kracht in de benen geven om Etten-Leur te doen watertanden.

 

Hans Meesters