“DE KINDEREN MOETEN HIER KIND KUNNEN ZIJN “(aldus een citaat van Celina Nooijens)

 

Kinderopvang op de boerderij, welk kind wil dat nou niet?!

 

Het kan bij Agrarische Kinderopvang “Het Blesje” aan de Zundertseweg 54 in Etten-Leur.

Celina Nooijens is daar 5 maanden geleden mee begonnen. Het is een nieuw concept in Etten-Leur en er is volop animo om de kinderen aan Celina en de aldaar aanwezige koeien toe te vertrouwen. Niet alleen kindjes van ouders uit de agrarische sector komen er. “De kinderen voelen zich hier erg veilig waardoor ze zich heel goed kunnen ontwikkelen, dat merk je aan alles”, aldus Celina.

Het Blesje heeft de loopfietswedstrijd voor de allerkleinste kindjes geadopteerd wat tijdens de TechnoGroup Profwielerronde wordt gehouden. Dat idee ontstond na een gesprek met de voorzitter van de wielerronde Ronnie Buiks, die hier voor wat andere zaken onze boerderij bezocht.

Celina die zelf ooit eens aan de Dikke Banden Race heeft deelgenomen zal daarvoor om 12.10 uur het startschot lossen. Het wielrennen volgt ze verder niet, “daar heb ik geen tijd voor “, Celina heeft in het weekend ook nog zogenaamde moestuindagen. “De kindjes worden als ze hier zijn ook geleerd om een moestuintje te maken en daar zaadjes in te planten etc. In het weekend moet ik het moestuintje bijhouden en bv onkruidvrij maken”.

Zeker twee kindjes van het Blesje zullen op 19 augustus aan de loopfietswedstrijd mee doen.

“Wie er gaat winnen maakt niet uit, alle kindjes die mee zullen doen, zijn winnaars voor mij “

En zo is het!

Als aan het einde van ons gesprek een van de ouders zijn zoontje op komt halen is het eerste wat het ventje glunderend zegt: “ben bij de koeien geweest papa “

Ze hoeven niet eens aan een wedstrijdje mee te doen om zich op het Blesje een winnaar van de dag te voelen!