Een nieuwe onderdeel wordt toegevoegd aan het wielerspektakel bij `onze` profronde. De mannen met de `dikke dijen`en spierbundels als kabels komen de straatstenen in Etten-Leur geselen.

Dat belooft dus nogal wat, het is maar goed dat pas geleden de straten goed zijn nagekeken, want deze jongens gaan niet afstoppen, zij gaan buffelen zoals dat in wielertermen heet. Vooral de laatste meters zal het kaf van het koren worden gescheiden, van combines geen spraken.

Hieronder de namen van de de coureurs die `hun duivels zullen ontbinden`.

 

Jeffrey Hoogland

 

Hij begon eigenlijk als liefhebber op de BMX, maar later werd hij toch meer en meer baanrenner. Zij eerste resultaten boekte hij op het EK wielrennen onder 23. Zijn grote doorbraak kwam in 2015 bij de teamsprint, 3x goud en kilometer tijdrit. Het kon niet op en in dit jaar 2018 werd hij wereldkampioen op de 1 km tijdrit.  Diverse zilveren medailles zijn ook zijn deel op de verschillende kampioenschappen, geen kleintje dus. Hij gaat er een karaktervolle sprint van maken hier bij ons, we begroeten hem met alle plezier, knallen geblazen dus Jeffrey.

 

Nils van ´t Hoenderdaal

 

Wellicht niet zo goed bekend bij het wielervolk, maar het is zoals we hier wel eens zeggen`een manneke hoor`. Een baanrenner met de specialiteit de sprint.  Keirin en teamsprint is hem ook wel gegeven, met als resultaat EK in 2015. Het is eigenlijk een maatje van Jeffrey Hoogland, vandaar dat ze in EL acte de presence geven. De klinkers op de weg hier zijn dan we+ geen wielerbaan, maar aan snelheid zal het zeker niet ontbreken. Doorkachelen is de boodschap Nils, jouw eindschot is de limit, Etten-Leur verwacht een hardrijder puur sang.

 

Roy van den Berg

 

Qua beleving van zijn sport lijkt hij een beetje op Mathieu v.d. Poel. Hij combineert namelijk graag het baanwielrennen met de BMX. Kijk maar eens op Wikipedia voor al zijn successen die hij heeft behaald bij deze disciplines, niet op een hand te tellen. Ook hij heeft met zijn maten de teamsprint hoog in het vaandel staan en daarbij is de constatering dat zijn liefde voor het baanwielrennen toch wel de voorkeur geniet. Twee aan twee zal hij strijden om de bloemen den kus van de rondmiss in ontvangst te nemen, niks meer, niks minder.

 

Sam Ligtlee.

 

Zijn voornaam komt overeen met die van mijn kleinzoon, dat is alvast werelds. Zijn zus Elis werd in 2016 Olympisch kampioen keirin, De resultaten van Sam op de baan mogen er dan ook zijn, diverse malen NL kampioen op de keirin en ook Europees scoort hij goed met diverse medailles. Hij is nog zeer jong, dus een pracht toekomst wacht op hem, we zullen nog veel van hem horen en zien, wees daarvan zeker.

Het zijn eigenlijk allemaal vrienden van elkaar ondanks de onderlinge concurrentie, echter samen rijden met, bijvoorbeeld, Hoogland , Lavreysen en v.d. Berg is een aangenaam onderonsje, de palmares is dan ook niet te onderschatten die werd behaald op het ovaal. Aan de juiste cadans zal het hem niet ontbreken hier, of zoals dat in wielertermen heet, hij `gooit de tube er op.

 

Koen van der Wijst.

 

Van deze baanwielrenner is nog niet zoveel bekend, hij won in 2017 brons op de teamsprint. Hij zal hier in Etten-Leur nu wel eens het achterste van zijn tong laten zien, want hij heeft er zin in, samen met de al eerder genoemde klasbakken. Hij zal hard `blazen`zoals dat heet, m.a.w. het grote verzet er op. Welkom Koen.

 

Harrie Lavreysen

 

Dit is wel zo,n klasse renner, waar je niet aan voorbij kunt gaan. Ook hij begon zijn wielerleven op de BMX, werd daarbij diverse malen NL kampioen ook  3x EK. Een zware schouderblessure maakt dat hij op advies koos voor het baanwielrennen en daar kan hij geen spijt van hebben. Zo won hij vorig jaar de Wereldbeker gouden plak op het onderdeel keirin, dit jaar 2018 zijn palmares bij de sprint en teamsprint.

In 2017 bij het WK sprint veroverde hij het zilver, het was tijdens zijn debuut op de baan. Ook zilver als beloning bij de teamsprint, Harrie werd de sensatie van het toernooi genoemd, dus dan kun je wel wat. Zeker als je weet dat dit jaar 2018 nog succesvoller werd met de WK titel teamsprint. Hij zal er goesting in hebben hier in EL.