Het Wielerplein (deel 2)

Al eerder berichten wij u over het “Wielerplein”. Dit plein is een van de nieuwe onderdelen tijdens de profronde van Etten-Leur op zondag 19 augustus aanstaande. Tegenover het nieuwe vipdorp komt op het parkeerterrein van de “Nieuwe Nobelaer” een wielerplein. Over dit plein, wat voor iedereen vrij toegankelijk is, zijn weer een aantal nieuwe zaken te melden.

De zijde achter de jurywagen zal op het plein de “Riny Wirix Boulevard” gaan heten. Riny Wirix is bij vele profwielerploegen mecanicien geweest en is sinds 2014 zelfstandig ondernemer. Hij heeft een schitterend gespecialiseerd bedrijf en mooie showroom op Industrieterrein Vosdonk. Voor aanschaf en advies op het gebeid van racefietsen, mountainbikes en gravelfietsen moet u echt bij hem zijn. Riny neemt een aantal topmerken/organisaties op wielergebied mee, zoals:

  • “Lake” wielerschoenen. Van een kleine lokale speler zijn ze sinds de oprichting in 1982 uitgegroeid tot een product, dat wereldwijd wordt verkocht.
  • Pinarello fietsen. Onder andere de fietsenleverancier voor de Sky ploeg.
  • Euro Cycling XP is een internationaal wielerevenement waar grote merken zich presenteren en waar liefhebbers, amateurs en profs hun kennis delen.
  • Wahoo leverancier van onder andere fietstrainers. Zij zullen ook de “Kickr Climb” tonen een fietstrainer, waarop je je kunt voorbereiden op de zwaarste bergetappes.
    Verder op de “Riny Wirix Boulevard” nog merken als Megmeister, POC en Mondraker, waarover later meer info.

Tussen de stands van de “Riny Wirix Boulevard” zal de antieke dubbeldekker van club Diana komen te staan. Deze club is sponsor geweest van diverse wielerteams en had als eerste een bus, waar men zich kon opfrissen en verkleden. Voor deze bus zullen de zes sprinters, waaronder drie wereldkampioenen zich warmdraaien op “Wahoo” fietstrainers voor het nieuwe onderdeel tijdens de wielerronde de “sprintwedstrijd”.

 

Op het wielerplein krijgt u een unieke kans om op de foto te gaan met de “Vincent van Gogh” fiets. Uit enthousiasme startte initiatiefnemer Tomas Snels met het ontwerpen van een topfiets. “De fiets is een combinatie van mijn liefde voor het werk van Vincent van Gogh, zijn geboortegrond Brabant en lekker fietsen door de natuur. Het komt allemaal bij elkaar,” laat Snels weten.
De fietsen zijn het resultaat van een samenwerking met Ted en Jim Cranen van Unlimited Colors, pioniers in reproductie en gespecialiseerd in op maat ontworpen fietsdesigns. Hun prototype zorgde ervoor dat Giant aansloot bij het collectief.

De fietsen zijn op drie manieren uniek: de prachtige reproductie van het schilderij handmatig aangebracht op iedere fiets, de hoge kwaliteit van de fiets, en tot slot de gelimiteerde oplage van 250 stuks. Dit maakt het tot een echt collectors item. De verkoopprijs van de Van Gogh fiets is vastgesteld op € 19.500, = (incl. btw, excl. transport). Per verkochte fiets wordt een bijdrage gedaan aan de Van Gogh Heritage Foundation voor het behoud van Van Gogh erfgoed.

Op het midden van het Wielerplein zal het “Intowood terras” worden gerealiseerd. Intowood interieurbouw gaat hier meubels plaatsen en twee prachtige bars. Onze huis cateraar “Jan Vermunt Partyservice” zal de bars bemannen en tevens een friteswagen plaatsen. We hebben een contract afgesproken met het wielerbier “Kwaremont” bier om in de stemming te blijven. Zoals eerder gemeld zullen plaatselijke talenten een kans krijgen om zich te laten zien en horen. Inmiddels hebben zich drie zangeressen, een zanger en twee bands gemeld. Op de juiste namen en op welke tijden ze optreden komen we in een volgend verhaal over het Wielerplein terug. Voor meer informatie mag u altijd contact opnemen met de eindverantwoordelijke voor het Wielerplein Daniel van den Hooven 06-83454748