Wereldkampioene Chantal Blaak zal op 19 augustus aan de start verschijnen tijdens de dameskoers in de TechnoGroup Profwielerronde van Etten-Leur. Daarmee komt het aantal wereldkampioenen die in Etten-Leur aan de start zullen verschijnen op maar liefst vier.

Eerder werd al bekend dat de topsprinters en wereldkampioenen Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen, en Nils van ’t Hoenderdaal in een rechtstreeks gevecht met nog drie andere sprinters om het officieuze Nederlandse kampioenschap voor sprinters op de weg tegen elkaar in Etten-Leur in actie zullen komen.

Chantal Blaak werd in 2017 in het Noorse Bergen wereldkampioene op de weg.

Tijdens die wedstrijd kwam ze ten val op 66 km voor de finish. Ze wist echter snel weer aan te sluiten in het peloton en vervolgens demarreerde ze acht kilometer voor de finish uit een kopgroep en kwam solo over de streep in Bergen.

Op 30 juni van dit jaar prolongeerde Chantal Blaak haar titel als Nederlands kampioene op de weg in Hoogerheide.
Tevens won Blaak dit jaar de Amstel Gold Race.

De dames wedstrijd in Etten-Leur op 19 augustus staat om 15.30 uur op het programma.

De entree voor de hele dag is gratis !

Chantal Blaak(t) van zelfvertrouwen

Dat mag je gerust zeggen, zou José de Cauwer zeggen als commentator van Sporza.

Wederom een wereldkampioene aan de start in `ons `omnium`, maar dan in een rit in lijn. Ze werd al EK-kampioen in 2009, won diverse etappewedstrijden en klassiekers, kortom een klasbak die haar weerga niet kent. Dit jaar, 2018, werd zij ook nog eens NK-kampioene op de weg en won de bierwedstrijd (alcoholvrij denk ik) de Amstel Gold race. Ze herhaalde met het NK haar zegereeks van 2017. Het had nog mooier kunnen zijn als ze destijds was uitverkoren om aan de Olympische Spelen deel te nemen. Helaas het werd haar niet gegund.

De Boels Dolmans equipe grossiert in grote rensters, want van Breggen is er ook zo een, maar nu is Chantal aan de beurt. Wie herinnert zich niet haar val tijdens het WK in Bergen, waarna ze na een geweldige inspanning nog de bloemen in ontvangst mocht nemen. De regenboogtrui om de schouders en een smile als nooit tevoren. Een doorbijtster is het dus en eigenlijk van alle markten thuis op de weg. Aangezien ze kort bij Rotterdam woont zal haar slogan dan ook luiden..`geen woorden maar daden`. In Bergschenhoek ontving ze de zilveren erepenning, mensen in Lansingerland overspoelde Chantal met cadeautjes en mooie woorden. Het wordt allemaal te veel om alles in dit artikel te vermelden, maar een ding nog…je zou Chantal een rolmodel voor het dameswielrennen in NL kunnen noemen, en we hebben al zo’n buidel vol van klasse wielrensters.

Het zou me dan ook niks verbazen als Chantal de derailleur op de grote molen zet en er zodoende een flinke snok aan zal geven. Ze zal trachten haar medestrijdsters driemaal door hun kader te doen rijden, hetgeen wil zeggen, sterker doen zijn als haar `lotgenoten` in de positieve zin van het woord.

Chantal, laat ze hier in EL maar eens wat zien, je kunt het, dat is genoeg bewezen.

Hans Meesters