Etten-Leur, 24 juli 2018.
AANVALLER STEVEN KRUIJSWIJK VAN START IN TechnoGroup Ronde van Etten-Leur.

De grote man in de rit naar Alpe d’Huez van vorige week donderdag Steven Kruijswijk zal aan de start verschijnen van de TechnoGroup Profwielerronde in Etten-Leur. Kruijswijk stond in 2016 op het punt de Giro te winnen. Echter, in de negentiende etappe reed Kruijswijk door onoplettendheid in een sneeuwwal langs de zijkant van de weg in de afdaling van de Col Dell’Agnello en vloog over de kop. Door zijn valpartij verloor Kruijswijk de roze trui en werd hij “slechts” vierde in de eindrangschikking.

Steven Kruijswijk is ook van plan om in de Pyreneeën ten aanval te trekken.

De 31-jarige Brabander gaat de slotweek in als nummer zeven van het klassement, maar als het aan Kruijswijk ligt klimt hij nog wat posities. Hij heeft met een achterstand van twee minuten op nummer drie Tom Dumoulin het podium nog in zicht.

 

In het gesprek met de organisatie van de 12e Profronde in Etten-Leur heeft Kruijswijk in ieder geval toegezegd nog wel wat vuurwerk voor Etten-Leur op 19 augustus over te zullen houden.

 

Eerder kwam de organisatie al rond met Tom Dumoulin en schaatser Kjeld Nuijs.