OFFICIEUS NEDERLANDSWEGKAMPIOENSCHAP VOOR SPRINTERS TIJDENS TECHNOGROUP PROFWIELERRONDE IN ETTEN-LEUR!

Een nieuw onderdeel in het programma tijdens de TechnoGroup Profwielerronde in Etten-Leur op zondag 19 augustus is een wedstrijd voor baan sprinters. Niet de eerste de beste baansprinters maar echte klasbakken behorende tot de absolute wereldtop. Wat te denken van de wereldkampioen Jeffrey Hoogland, wereldkampioen tijdrit op de kilometer. Hoogland heeft ook drie gouden medailles op het Europees kampioenschap gewonnen. De volgende kanjer is sprintkanon Harrie Lavreysen, Nederlands nieuwste sprintsensatie. Lavreysen is nog erg jong en behaalde al zilver op de teamsprint en sprint tijdens het WK in 2017. Samen met Nils van ’t Hoenderdaal behaalde Hoogland en Lavreysen ook nog eens gouden medailles op de teamsprint op zowel het EK als ook het WK. We hebben het hier dus over de absolute wereldtop. Zij rijden vrijwel nooit op de weg, dus je zou dit onderdeel tijdens het wielerspektakel een officieus wegkampioenschap voor sprinters kunnen noemen! Het reeds genoemde trio wordt tijdens dit officieuze kampioenschap gecompleteerd door nog drie andere kleppers, te weten Sam Ligtlee, Roy van den Berg en Koen van der Wijst.

Het sprintersonderdeel is geadopteerd door een belangrijke sponsor van de Profwielerronde namelijk SMS Metaal Service en Pompen Service uit Roosendaal.

SMS Metaal Service is al jaren dé specialist in staalwerk op maat. Kernwaarden als betrouwbaarheid, service, kwaliteit en flexibiliteit maken van SMS Metaal Service een ijzersterke partner op het gebied van CS-staal, roestvrijstaal en aluminium.

SMS is actief in diverse uiteenlopende sectoren. Om het product- en dienstenpakket voor een aantal van deze sectoren nog completer te maken, is aan de activiteiten van SMS Metaal Service vanaf de nieuwe divisie SMS Pompen Service toegevoegd. SMS Pompen Service verzorgt onder andere het onderhoud, de revisie en de reparatie aan al uw pompen en aandrijvingen.

Afgelopen vrijdag werd het contract daartoe ondertekend door directeur Ron van Nijnatten en voorzitter van de TechnoGroup Profwielerronde Ronnie Buiks.

De SMS Champion sprintwedstrijden beginnen op 19 augustus om 12.30 uur en het startschot en de huldigingen daarbij worden verricht door hoe kan het ook anders de heer Ron van Nijnatten.