Het lijkt op een Noorse of Deense naam, maar hij is een “gewone” Nederlandse coureur met heel veel potentie.

Het is nog een jonge gast, maar letterlijk een belofte voor de toekomst en dan vooral als het op de eindsprint aankomt. Hij is dit jaar voor de tweede achtereenvolgende maal NL kampioen geworden in zijn genoemde categorie. Tevens won hij de Ster van Zwolle een van de wedstrijden van de Topcompetitie. En dat hij veel in zijn mars heeft bewees hij in 2016 toen de tweede etappe van de ZLM tour hem de zege opleverde. Bij Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt U23 en de Ronde van Noord Holland stond hij dit jaar ook al op het hoogste podium. Een klasbak dus die in Etten-Leur wellicht de andere coureurs veel “pijn” kan doen door op tijd uit het wiel te springen en het zegegebaar mag tonen.

Geschreven door Hans Meesters