Ze woont tegenwoordig voor zover bekend dan wel in Ossendrecht, maar haar roots liggen in het Krabbegat. Deze dame heeft zowel binding met de wegkoers als in het veld met als grootste hoogtepunt 2016 waar ze de wereldtitel veroverde in de laatst genoemde discipline.
Tijdrijden kan ze als de beste, maar ook ontsnappen uit het peloton en daarna de bloemen over de streep halen is ook geen uitzondering. Vanwege een valpartij begin dit seizoen in het veld kon ze haar wereldtitel in het crossen helaas niet verdedigen. De blessure bleek ernstiger dan gedacht, ze was op een gegeven moment zelfs zover dat ze wilde stoppen met koersen. Gelukkig is ze nu aan de beterende hand en kan ze haar zo geliefde sport voortzetten. Het begin van de totale recuperatie kan dus worden aangevangen op het parcours hier in Etten-Leur bij de dames elites. Het zou best eens kunnen zijn dat ze met haar doorzetkarakter de palmares binnen haalt, al is de concurrentie groot. Niet getreurd, gas er op en vlammen, dat is haar doel.

 

geschreven door Hans Meesters