First lady of cycling: Puck Moonen

Jaloerse blikken zullen we weer zien op zondag 13 augustus bij de vele mannelijke wielerliefhebbers achter de dranghekken. Want wees ervan overtuigd dat PucK, ook wel “First lady of cycling” genaamd niet alleen haar zo aantrekkelijk voorkomen zal uitstralen, ook haar beentjes zullen de trappers rond malen. Ze is nu bij een Belgische ploeg onder dak (Lotto-Soudal) en het mag gezegd, dat is een lotje uit de loterij. Niet voor niets werd zij afgelopen jaar de mooiste sportvrouw van NL, alleen hoopt ze met het wielrennen toch nog meer te bereiken. Ze vindt zelf dat ze pas aan het begin staat van een wielercarrière, want ooit droomt ze ervan een grote koers te winnen.

Wellicht dat Etten-Leur haar zodanig kan ondersteunen in dat streven en voor het wielerpubliek…hou het netjes, ze is tenslotte een Brabantse schoonheid die ook op de fiets haar mannetje (Eli Yserbyt) staat.

De vlotte babbelaar die ook stevig kan fietsen: Stef Clement

Hij die tijdens de laatste Tour du Jour geen blad voor de mond nam en een eerlijke mening gaf over “la grande boucle”. Je kon merken dat hier een echte coureur aan tafel zat die zelf nog volop in koers is en straks in de Vuelta nog wel een en ander wil later zien. Tijdens zijn periode bij de Rabobank reed hij al eens in Etten-Leur, ook als “voorganger” tijdens de dikke banden races. Stef hoeft verder weinig introductie, hij koerst al sedert 2006 en is in de jaren daarna diverse malen NL kampioen geweest in het tijdrijden. Stef een coureur die ongepolijst en eerlijk zijn mening geeft, het hart op de tong, hij is gewoon zichzelf, ook in de wedstrijd, maar ook daar buiten. Dat hebben we allemaal goed kunnen zien en horen bij deze Madese/Bredanaar.

geschreven door Hans Meesters

Foto Stef Clement (archief Ad van den Wijngaart 2012)
Foto Puck Moonen (Twitter)