De Sloveen Primož Roglič die in de Tour de France de zware berg etappe van La Mure naar Serre Chevalier wist te winnen is de volgende grote renner die op zondag 13 augustus in Etten-Leur van start zal gaan. Roglič schreef met deze overwinning geschiedenis, want hij werd hiermee de eerste Sloveen die een Touretappe wist te winnen.
Roglič beleeft een wel heel bijzondere sportcarrière. In 2006 pakte Roglič op het wereldkampioenschap schansspringen voor junioren de zilveren medaille in de landenwedstrijd. Een jaar later pakte hij met het Sloveense team de wereldtitel bij de junioren. Wegens een zware val moest Roglič in 2011 een punt achter zijn schansspringcarrière zetten. Tijdens zijn revalidatie richtte hij zich op wielrennen, waarna bleek dat hij goed mee kon in het peloton.

Tijdrijden is wel één van zijn favoriete disciplines. In 2016 werd hij verrassend tweede in de openingstijdrit van de Ronde van Italië. Het verschil met de nummer één, Tom Dumoulin, bedroeg slechts 22 duizendste van een seconde. Enkele dagen later, op 15 mei 2016, bevestigde hij zijn tijdritcapaciteiten door de negende rit – een individuele tijdrit over 40,5 km – op zijn naam te schrijven. Bijna twee weken na de Giro werd Roglič nationaal kampioen tijdrijden.

Afgelopen zondag wist Roglič het omnium van Zevenbergen te winnen. In Etten-Leur zal Roglič absoluut van start gaan als de grote favoriet voor het onderdeel tijdrijden.