BREDA AIRPORT en Q-FLIGHTS SCHIETEN ORGANISATIE TE HULP.

Ook WARREN BARGUIL aan de start op 13 augustus.

Etten-Leur:  Ook Warren Barguil, de winnaar van de bolletjestrui in de Tour de France, zal op zondag 13 augustus aan de start verschijnen van de 11e profwielerronde van Etten-Leur. Met grote dank aan Breda Airport en Q-Flights die er voor zorgen dat de  renner, die ook tot meest strijdlustige renner van de Tour werd benoemd vanuit Frankrijk tijdig in Etten-Leur zal verschijnen. De winnaar van de 13e etappe in de Tour op de Franse nationale feestdag en de 18 e etappe op de Col de Izoard is daarmee de tweede  renner met een trui uit de Ronde van Frankrijk die het organiserend comité heeft weten vast te leggen. Eerder werd al bekend dat ook de viervoudig winnaar van de Tour , Chris Froome, met een speciaal vliegtuig naar Etten-Leur zal komen. Froome zal door Q-Flights naar vliegveld Breda Airport (Seppe) worden gebracht. Zowel Froome als ook Barguil zullen omstreeks 11.00 uur op Seppe landen, vanwaar ze direct naar Etten-Leur zullen worden vervoerd.

Het aantal truien wat in Etten-Leur aan de start zal verschijnen komt daarmee voorlopig op 5.

Landa, bolletjes trui uit de Giro, Bouwman, bergtrui uit het Critérium de Dauphiné, Ramon Sinkeldam, nationaal kampioen gingen hen voor. Voorlopig, want de honger van voorzitter Ronnie Buiks, is daarmee nog niet gestild.

Eerder werd ook al bekend dat Bauke Mollema in Etten-Leur van start zal gaan.

Entree voor de Profronde van Etten-Leur op 13 augustus is gratis.

 

foto van Petra Huismans