De man die onze Nederlandse wielerharten in de 15e etappe in de afgelopen Tour de France weer eens sneller liet kloppen en zijn zoontje thuis voor de tv liet juichen komt evenals Chris Froome ook naar Etten-Leur. In de etappe naar le Puy en Velay leverde Bauke Mollema een wereldprestatie  door bijna 30 km solo in de aanval te gaan en hij wist daarmee een ontketende groep met gerenommeerde veelwinnaars  voor  te blijven .

Bauke Mollema, die in de Tour dit jaar in dienst reed van Alberto Contador behaalde op zondag 16 juli misschien wel zijn mooiste overwinning uit zijn carrière. Hij was dit jaar de beste Nederlander in de Tour met een 17e plaats en reed in de laatste Tourweek bijna elke dag in de aanval. Mollema heeft  al  aangekondigd om volgend jaar weer voor het klassement in de Tour te gaan rijden. Met een 6e en een  7e plaats in het algemeen klassement als hoogste notering heeft hij al bewezen dat hij dat grote werk absoluut aankan. Vorig jaar stond hij op vrijdag voor de finish in Parijs nog 2e in het algemeen klassement, maar een val in een afdaling stond een hoge klassering  helaas in de weg. Bauke Mollema won verder oa. een etappe in de Vuelta en won vorig jaar op indrukwekkende wijze de Clásica San Sebastián, een wedstrijd waarin hij afgelopen zaterdag 3e werd, achter winnaar Kwiatkowski en Gallopin.

In de 10e editie van de Etten-Leurse ronde , vorig jaar,  werd Bauke de grote winnaar, hij heeft aangekondigd ook dit jaar weer te zullen vlammen en graag Chris Froome naar het 2e plan te willen verwijzen.

 

Crème de la Crème: Bauke Mollema

Deze geweldige winnaar van een bergetappe in de Tour in Le Puy-en-Velay en dit jaar eigenlijk meesterknecht van Alberto Contador. Bauke mocht eindelijk eens zijn eigen gang gaan toen het met de Spaanse “El Pistolero”niet zo goed lukte en het resultaat is intussen bekend. Vorig jaar nog won hij bij ons nog het omnium en we begroeten deze klimmer wederom als gast. Zijn stijl van wielrennen lijkt op zwoegen, zweten, maar vooral doortrappen, nooit opgeven altijd doorzetten. Zijn palmares is zo groot dat een artikel over hem wel tientallen bladzijden zou kunnen beslaan, dat doen we dus niet. Hij is al voldoende bekend in het wielerland en ook bij ons is het niet zijn tweede deelname, neen, in Etten-Leur koerst hij maar al te graag. Diverse ploegen heeft hij gehad en heeft het nu reuze naar zijn zin bij Trek-Segafredo (fiets en koffiemerk). Een verwijzing over de fantastische wielerjaren van Bauke naar Wikipedia brengt nog meer schwung omtrent zijn prestaties in het peloton.

Meer hoeft dat niet zijn hier m.b.t. deze immer sympathieke renner. Zware inspanningen zijn hem niet vreemd, zodat ook Etten-Leur dit jaar weer kan genieten. “Een klop van de hamer”zal hij niet krijgen, daarvoor zal hij, zo nodig “alles op een zakdoek rijden”.

Geschreven door Hans Meesters