Buiten de Renners is alles wat je tegenkomt en ziet, het werk van de Technische Commissie oftewel “De TC”
Het is een groep vrijwilligers die samenwerken en bouwen aan een mooie dag voor alle inwoners van de gemeente Etten-Leur onder leiding van Harry van Dijk.
De kern van de TC bestaat uit ca. 8 vaste TC leden en die sturen een aantal commissies aan, die vier lange dagen het Parkoer opbouwen, controleren, aanpassen en afbreken.
Je kunt deze kanjers de week voorafgaande de wedstrijd al over het parkoer zien lopen om alles door te spreken, opmeten, plannen en bewoners inlichten over de opbouw van het parkoer. Vrijdag ochtend start de opbouw die tot zondag morgen 11:00 uur doorloopt, het halen van de deadline op zondagmorgen geeft altijd wat stress, hangen alle spandoeken op de juiste plaats, toiletten gereed voor gebruik, afvalcontainers langs het parkoer uitgezet, alle vrijwilligers op het parkoer en voorzien van alle informatie en verzorging, EHBO’s en GHOR wagen op locatie, communicatie systemen aanwezig en werkend, Beeldschermen actief ingezet, Hekwerk veilig en geplaatst, Jury en Pers voorzien van beeld en geluid, VIP locaties ingericht volgens afspraken Sponsors, alle stroomvoorzieningen en geluid rondom werkend, en tijd om met plezier en enthousiasme de mensen te vertellen over deze prachtige Wielerronde van Etten-Leur.
Op de wedstrijddag zijn ca. 70 vrijwilligers de gehele dag bezig om alles goed te laten verlopen, van toeschouwers informeren tot ingrijpen bij calamiteiten en zorgen voor ieders veiligheid. Na de huldiging start direct de afbouw van het Parkoer tot 23:00 uur en maandag de gehele dag, Dinsdag zijn we gebroken maar met een geweldig gevoel dat we het weer voor elkaar hebben gekregen.
Op dit moment is de TC al weer 6 keer bij elkaar geweest in de opstart naar de 11de editie op 13 augustus, we houden u op de hoogte.

geschreven door Hans Meesters